Onder de Groene Linde

Inhoud

 

Prijzen en recensies

Edison bijzondere uitgave historische aardVanaf de aankondiging van het verschijnen van de imposante cd-dvd-box op 5 december 2008 kwam de nodige publiciteit op gang. Alle nationale kranten besteedden er aandacht aan in grote artikelen en er volgende optredens bij diverse radioprogramma's, zoals Spijkers met Koppen en Opium (tegelijkertijd op radio 1 en 2!). Ook de televisie liet zich niet onbetuigd, Ate Doornbosch vertelde met veel droge humor zijn verhaal in Tijd voor Max en EenVandaag maakte een documentaire. Ook de buitenlandse pers, zoals o.a. het Engelse wereldmuziekblad Songlines schreef lovend over dit project.

In Duitsland werd de set voorgedragen voor de Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik en kreeg deze uiteindelijk ook.
De Edisons zijn de belangrijkste muziekrpijs van Nederland en Onder de Groene Linde werd genomineerd voor de categorie bijzondere uitgaven jazz en world. In november 2009 mocht Ate Doornbosch hoogtspersoonlijk het beeldje in ontvangst nemen uit handen van presentator Co de Kloet. 'Ik ben apetrots', waren zijn woorden aan het eind van zijn dankwoord en wij waren apetrots met hem. Hier zijn beelden te vinden van de overhandiging.

 

© 2010 Music & Words • a division of Blue Kapibara

URL for areas of image outside of any defined elements.