Onder de Groene Linde

 

Inhoud

 

Medewerkenden

Onder de Groene Linde is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Meertensinstituut en Music & Words.

De eerste liedselectie is gedaan door Frederik Advokaat, Heleen van Bijlert, Mirjam Iris Crox, Hanneke Faber, Liesbeth Heek, Marianne Heijmans, Nienke van der Meulen, Aart-Jan van de Pol, Henriëtte Wirth en Jasper Witteveen.

Na de eerste schifting is de verdere selectie gemaakt onder redactie van prof. dr. Louis Peter Grijp en Ineke van Beersum. In een latere fase heeft ook Ate Doornbosch zelf nog suggesties aangedragen.

De vormgeving is verzorgd door Mariël Hoogeslag, het drukwerk was in handen van AGI Vandesteeg (verpakking en cd-verpakking) en drukkerij De Roos uit Arnhem (boek). De cd's en dvd zijn geperst via Mediatrack in Amsterdam bij P&O in Duitsland.

De documentaires op de dvd komen via Beeld en Geluid in Hilversum uit de archieven van de VARA (Het Einde van het Lied) en NOS (Van Gewest tot Gewest). Uit hetzelfde archief kwam ook de opname van de allerlaatste uitzending (NOS).

De selectie van het fotomateriaal is verricht door Ineke van Beersum met vriendelijke toestemming van de diverse bronnen. De Engelse vertalingen zijn gemaakt door Ruth van Baak Griffioen. De cd-mastering is gedaan door Kees Grijpink van het Meertensinstituut.

De uitgave is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van:
- SNS Reaalfonds
- Prins Bernard Cultuurfonds
- Nederlands Centrum voor Volkscultuur
- de M.A.O.C. Gravin van Bijlandt Stichting
- Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel.

De coördinatie van het project was in handen van Hans Peters van Music & Words.

© 2010 Music & Words • a division of Blue Kapibara

URL for areas of image outside of any defined elements.